Yhteystiedot

Arkisto

Kilpailut

Peltoin osakaskunnan Suur-Saimaan onkikilpailu 22.7.23

Osakaskunnan 70-vuotisjuhlavuoden Suur-Saimaan onkikisoissa vallitsi lämmin ja välillä tuulinen sää, mikä vaikutti jonkin verran kalapaikan valintoihin. Punnitus ja palkintojenjako tapahtui perinteisesti Säkkirannassa. Kilpailu alkoi klo 10 ja päättyi klo 16. 

Kisat vetivät 36 osanottajaa ja kokonaissaalis oli 1606 kalaa, jotka painoivat yhteensä 32,582 kg, keskikoon siis ollessa 20,29 grammaa. Saaliskalana ahven oli ykkönen. Särki, salakka, lahna ja toutain olivat myös edustettuina. 

Miesten ykköseksi noteerattiin Eero Toivola 4799 gramman tuloksellaan. Samaan venekuntaan meni myös naistensarjan voitto Eija Toivolalle, joka nosti 3223 gramman saaliin. Lastensarjan voittaja, Jimi Hovi, onki 1400 grammaa. 

Entisaikojen kilpailuperinnettä kunnioittaen huomioitiin tällä kertaa rinnakkaisessa pistelaskussa myös kalojen lukumäärä. Eero Toivola keräsi 122 pistettä, Eija Toivola 74 pistettä ja Eevi Kannelniemi 43 pistettä.

Tässä erään osallistujan yhteenveto kilpailuista:

"33 palkintoa tyytyväisille osanottajille, hyvä kokoontuminen saatiin. Taiteilja Sepänjoukon Rami kun vielä ollsi ollut viihdyttämässä kitarallaan! Tuli kokeiltua Mäntysaaren ympäristö, nähtiin maisemia - ei nykyäkään. Talvipilkkikalusto meni kunnostukseen, siimoja poikki, solmussa. Kokemus oli kuitenkin meidän venekunnalla hyvä." Ja näinhän se on, että tällaisten tapahtumien parasta antia on yhdessä tekeminen ja kokeminen.

« Takaisin